2011. április 10., vasárnap

1. évfolyam 7. szám

Újra jelentkezünk!

  • A városban mindenfelé nyílnak a virágok, itt a tavasz! Szerencsére az idő is jó. A most nyíló virágokból tavaszi bemutatót tartottak Benningtonban a St James teremben. Gyönyrű látvány és csodás illatok, ez jellemzte a kiállítást. Azelső helyet Mary Tivery nyerte a négy sárga trombita elnevezésű nárciszával. Gratulálunk!



  • Vasárnap a város polgármesetere a hagyományokhoz híven ünnepélyesen megnyitotta a Granthami vásárt. A városi ünnepségnek történelmi hagyománya van, 1484 óta tartják, amikor is III Richard megadta Granthamnak a jogot hogy börtöne legyen. Ezen oklevél ünneplésével kezdődött az egész. Azóta minden tavasszal nagy vigasságot tartanak a városban. Ez vette kezdetét ezen a szép napos vasárnapon. A mutatványosok több mint százan érkeztek, és több utcát is elfoglaltak, mindenféle körhintával, édesség és kolbász árus kis-konyhákkal, és egyéb vigasságokkal. Ja igen a vigasságok miatt négy napig le lesz zárva A Butchers Row, a Market Place, a Conduit Lane és a Welby Street.



  • A rendőrség fémtolvajokat keres. Elvtemült emberek a múlt héten ellopták a St Bertalan templom tetejéről a nagy fémből készült keresztet. A gyülekezet tagjainak majdnem megszakadt a szívük amikor megtudták mitörtént és mélységesen csalódottak. A kereszt pótlásán már dolgoznak, ezúttal kőből készítik.



  • Jószívű emberek 333 fontot gyüjtöttek össze hogy süket emberek számára speciálisan képzett kutyát vásárolhassanak. A kezdeményező John M. aki süket, mesélt az ő kutyájáról Poppyról, aki nélkül már élni sem tudna. Elmondása szerint ő a legboldogabb ember a fölfdön, hogy Poppy a fekete labrador vele van. Bármilyen fajtájú kutyát ki lehet képezni hallássérült emberek segítőjének, John hallott már Chihuahua-ról, aki jól végezte a feladatát, a probléma csak az volt, hogy a kis termetű kutya nem érte fel az ágyat így nem tudta a gazdáját felébreszteni reggel. Szükséges volt egy kis sámlit odakészíteni. Adományokat még várnak, egy kutya kiképzése 7500 fontba kerül.



  • A múltkori számunkban beszámoltunk róla, hogy Binghamben korlátozni készülnek az éjszakai közvilágítást takarékossági céllal. Jonathan a Dysart Road-ról ajánlja, Grantham is csatlakozzon a programhoz. Mint mondja ha nincs közvilágítás éjjel, végre mindenki élvezheti az éjszakai égbolt csodáit.



  • Mindenkinek csodás napos tavaszi napokat és jó szórakozást kívánunk a granthami vásárban!!

2 megjegyzés:

  1. Úgy tűnik, a Mutatványososokat nem riasztotta el a városi Börtön! :-)

    VálaszTörlés
  2. Ezek jól viselik magukat!! hihi muszáj nekik ugye?

    VálaszTörlés